Corosar Oy - Hintalaskuri

Aloitetaan.

1. Valitse haluamasi laskutustapa1. Liikevaihtoon perustuva laskutus.

Liikevaihtoon perustuvassa laskutuksessa palvelun hinta perustuu yksinkertaisesti tekemääsi liikevaihtoon. Liikevaihdon kasvaessa prosentuaalinen palvelumaksun osuuskin laskee. Sopimuksessa otetaan huomioon eri liikevaihdon tasot ja voit aina vaihtaa palvelun liivaihtoon perustuvasta palvelusta pois ja tehdä uuden sopimuksen kanssamme. Tämä takaa joustavuutta yhteiseen taipaleeseen ja palvelumaksutkin ovat kohtuullisia.

Esimerkki 1.

Erkki on haaveillut perustavansa oman palkkatyön ohessa siivousalan yrityksen. Erikki saa tuttavansa kautta siivousalan ammattilaistarvikkeet edullisesti ja hän on ne säästöillänsä ostanut. Erikki on tehnyt hyvän liiketoimintasuunnitelman ja hän tuntee pienellä paikkakunnalla asuessaan suurimman osan alueen yrittäjistä. Yrittäjät ovat luvanneet, että heillä olisi varmasti mahdollisuutta antaa Erkin palveluiden hoitaa siivousta. Erkki hommaa tarvittavat välineet säästöillään ja rekisteröi itselleen toiminimen. Nyt hän tarvitsee tilitoimistopalvelut. Erkki tarvitsee palvelua veroilmoituksen tekemiseen, arvonlisäverojen ilmoittamiseen ja maksamiseen sekä tilinpäätkösiin. Laskutuksen Erkki haluaa hoitaa itse alussa. Erkki kysyy palvelua Corosar Oy:ltä ja saa seuraavanlaisen tarjouksen.

1. Liikevaihtoon perustuva laskutus. + Laskutuspalvelu kirjanpitopankilla 14,95€ / kk.

Liikevaihto 1-10 000€ (Corosar Oy laskuttaa 4% liikevaihdosta.) = Max. 400€ / vuosi = 33,33€ / kk

Liikevaihto 10 000-20 000€ (Corosar Oy laskuttaa 2% liikevaihdosta.) = Max. 400€ / vuosi = 33,33€ / kk

Liikevaihto yli 20 000€ (Corosar Oy tekee erillisen portaikon asiakkaan kanssa, jonka mukaan hinnastossa edetään. Aluksi laskutus on 1% liikevaihdosta. Prosenttiosuus laskee sopimuksen mukaisesti.

Lopputulos: Erkki maksaa kokonaisuudessaan palvelusta: 33,33€ / kk + 14,95€ /kk eli yhteensaä vain 48,28€ / kk. Erkki saa myös Corosar Oy laskutuspalvelusta ensimmäisen vuoden ajan 10% alennuksen kuukausisummasta, joten ensimmäisen vuoden kuukausierät ovat 46,78€ / kk.

2. Yksilöityihin palveluihin perustuva laskutus.

Yksilöityihin palveluihin perustuva laskutus tapahtuu valitsemiesi palveluiden laajuudesta. Jokaisella palvelulla on tietty kuukausi- tai kappalehinta. Tämä hinnasto onkin siis hyvin suuntaa antava, koska hinnat palvelulle elävät, kun yrityksesikin kasvaa ja työmäärää tulee enemmän. Suosittelemmekin aloitteleville yrityksille vaihtoehtoa 1. Liikevaihtoon perustuva laskutus palvelua. Silloin suurin osa tämän paketin hinnoista ovat sisällytetty liikevaihtoosi perustuvaan kuukausihintaan.

Esimerkki 2.

Erkki tekee liikevaihtoa jo 220 000€ vuodessa. Erkillä on kiertävä siivouspalvelu, joka hoitaa päivän aikana useamman asiakkaan siivoukset. Erkillä on 4 työntekijää ja hommat vain lisääntyvät kokoajan. Erkillä on 20 asiakasta ja hän laskuttaa jokaista kerran kuukaudessa. Tästä kirjanpitäjän pitää käsitellä 20 tositetta. Erkki on tilannut myös palvelua palkkojen laskuun ja niiden toimittamiseen verkkopankkiin. Tästä kertyy 4 tositetta kuukaudessa. Erkki tekee siivoustarviketilaukset keskitetysti kerran kuukaudessa. Tästä kertyy 1 tosite lisää. Lisäksi Erkki ilmoittaa matkalaskuja ja muita firman hankintoja 10 tositteen verran kuukaudessa. Erkin kirjanpitäjälle kertyy siis kuukausittain 35 tositetta käsiteltäväksi.

Laskutoimitukset Erkin palvelun hinnalle. Erkki maksaa tositteiden käsittelystä 100€ / kk ja palkkojen maksamisesta 32€ / kk. Erkki tekee itse ilmoitukset tulorekisteriin. Lisäksi Erkki käyttää Corosar Oy:n laskutusjärjestelmää ja sen hinta on 14,95€ / kk. Tilinpäätös ja veroilmoitus Erkille maksaa vuoden lopussa n. 300€. Palvelut kustantavat Erkille 146,95€ / kk. Vuodessa palvelu maksaa 1763,4€ + 300€ tilinpäätös ja veroilmoitus. Liikevaihtoon perustuvalla hinnastolla palvelu olisi maksanut Erkille 2200€ / vuosi, joten tämä vaihtoehto oli Erkille selvästi parempi.
Corosar Oy - 2021